Haberler

Polibak’a TPM Operasyonel Mükemmellik Ödülü

1 Kasım 2017 Çarşamba

Polibak’ta 2011 Eylül ayında başlayan TPM çalışmaları 28 Ocak 2015 tarihinde JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından açıklanan TPM Operasyonel Mükemmellik Ödülü ile pekiştirilmiştir. Polibak TPM çalışmaları ilk olarak üretim ve ofis sahasında iyileştirme projeleri ile başlatılmıştır. Makine operatörleri, gerek donanımları gerekse aldıkları eğitimlerle sadece üretim miktarlarının takibini değil, makine kontrollerini ve basit müdahaleleri gerçekleştirebilecek kapsamda iş alanlarını iyileştirmişlerdir. Ofis tarafında ise uygulanan 5S çalışmalarıyla çeşitli süreçlerin haritalanması, hızlandırılması sağlanmıştır.


 2012-2013 dönemi pilot çalışmalar ve bu çalışmaların yaygınlaştırılması üzerine kurgulanırken; 2013-2014 dönemi pekiştirme dönemi olarak kabul edilmiştir. Bu çerçevede KMI, KPI, KAI hedefleri belirlenip, şirket hedeflerinin tüm takımlara yayılımı sağlanmıştır. Polibak, 2014-2015 döneminde ağırlık verilen JMAC eğitimleri ve faaliyet raporlarının hazırlanmasının ardından, denetimler ve ödül değerlendirme sürecinin neticesinde TPM Operasyonel Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüştür.


 BOPP üretiminde TPM Operasyonel Mükemmellik Ödülü’nü almanın gurunu taşıyan Polibak, 2017 Aralık değerlendirmesi neticesinde Operasyonel Mükemmellikte Süreklilik ödülünü hedeflemektedir...